Dorești sa lucrezi în clinica noastră?

Afla mai multe

Bolile cardiovasculare

de

Inima este organul principal al sistemul cardiovascular și este situată în cutia toracică. Cordul este un mușchi alcătuit din trei pereți: miocardul, endocardul și epicardul. Activitatea și-o începe încă din viața intra-uterină și bate de aproximativ 700.000 de ori pe zi. Inima este alcătuită din patru camere: două atrii (stâng și drept) si doi ventriculi (stâng și drept), și prezintă trei fețe, trei margini, o bază și un vârf.

Bolile cardiovasculare

Afecțiunile cardiace și vasculare sunt prima cauză de deces la nivel mondial. Mai mulți oameni mor anual din cauza bolilor cardiovasculare decât din orice altă cauză.

Majoritatea afecțiunilor cardiovasculare pot să fie prevenite prin concentrarea atenției pe stilul de viață al oamenilor, cum ar fi fumatul, mâncarea nesănătoasă, kilogramele în plus și consumul excesiv de alcool. Acești factori de risc ajung să se vadă prin: tensiune arterială crescută, glicemie mărită, colesterol elevat, si supraponderalitate sau obezitate. Depistarea acestor factori de risc intermediari este relativ ușoară, aceștia fiind observați repede la un control la Medicul de Familie sau la un set de analize medicale uzuale din sânge. Oamenii cu boli cardiovasculare sau cu risc cardiovascular crescut (care prezintă unu sau mai mulți factori de risc) au nevoie de o depistare timpurie pentru a trata sau a manageria boala.

Ce sunt de fapt bolile cardiovasculare în cum se împart în funcție la locul pe care îl afectează?

Sunt un grup de boli care afectează inima și vasele de sânge și includ următoarele:

– Boli coronariene – boli care afectează vasele de sânge care aprovizionează mușchiul inimii;
– Boli cerebrovasculare – boli care afectează vasele de sânge care aprovizionează creierul;
– Boli atriale periferice – boli care afectează vasele de sânge care alimentează mâinile și picioarele;
– Reumatismul articular – afectează mușchiul inimii și vasele de sânge prin febra reumatoidă cauzată în principal de Streptococul Beta-Hemolitic (o bacterie Gram-pozitivă);
– Boli cardiace congenitale – malformații ale structurii inimii încă de la naștere;
– Trombozele venoase profunde și emboliile pulmonare – cheaguri de sânge care migrează în sistemul circulator și pot ajunge în inimă sau plămâni.

Ce putem să facem pentru a reduce riscurile?

Studiile arată că renunțarea la fumat, reducerea consumului de sare din alimentație, consumul de fructe și legume, exercițiile fizice regulate și evitarea consumului excesiv de alcool reduc mult riscul de boli cardiovasculare. În plus, în funcție de stadiul bolii, este nevoie de tratament pentru diabet, hipertensiune sau lipide crescute pentru o eficiență și mai mare în reducerea riscului cardiovascular.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Programare online

Intra aici si fa-ti o programare online

Programare telefonica

Suna la numarul de telefon afișat mai jos si fa-ti o programare la unul din medicii nostri

Locația

Parcul Libertății,nr. 17,
Sebis, Jud. Arad